Prodej pozemků na měsíci? Vtipný dárek možná…

Občas můžete mezi klasickou inzercí nemovitostí narazit na inzerát podobného znění:

“Pozemek na Měsíci -nejoriginálnější dárek století! Darujte pozemky na Měsíci svým blízkým a příbuzným, svým spolužákům a kolegům nebo svým zaměstnancům. Ať každý Váš známý vlastní svůj pozemek na jiné planetě…”

Jedná se o inzerci společnosti Lunar Embassy, jejíž licencovaná pobočka funguje mimo jiné i v naší republice. Tuto společnost založil americký filuta Dennis Hope, který v roce 1980 uplatnil v Kalifornii nárok na celý povrch Měsíce. Tamnější obdoba našeho katastrálního úřadu jeho nárok uznala a pan Hope tak získal vlastnické právo na Měsíc.


chcete kousek?

Nejlevnější pozemek o rozloze cca 400 m2 lze v současnosti pořídit již za 290,- Kč včetně DPH. Můžete se ovšem stát i elitním občanem měsíční republiky a bydlet v tamní obdobě pozemské „Beverly Hills“. V takovém případě si připravte necelých deset tisíc za pozemek o velikosti zhruba 8000 m2. Co vlastně získáte?

  • Dokument potvrzující vlastnické právo na pozemek,
  • mapu měsíce ve které  bude váš pozemek vyznačen,
  • měsíční ústavu,
  • jako elitní občan také pas a místo se zaručeně nejlepším výhledem na Zemi.

Punc serióznosti by tomuto listu vlastnictví měla zřejmě dodat deklarace vlastnických práv, zaregistrovaná údajně v USA, SSSR a OSN. Ve skutečnosti tato “registrace” znamená, že pan Dennis Hope odeslal vládním institucím USA, tehdejší SSSR a OSN oznámení o tom, že je svrchovaným vlastníkem měsíce. Nikdo mu ale neodpověděl, natož aby jeho nároky potvrdil.

Nutno podotknout, že podle platné rezoluce OSN není možné, aby stát či jednotlivec vlastnil jakékoliv vesmírné těleso. Šťastný majitel těchto certifikátů společnosti Lunární ambasáda tak ve skutečnosti nevlastní nic jiného než tyto papíry. Rozhodně se nejedná o investici do nemovitosti jak na svých stránkách Lunární ambasáda tvrdí.

Koupí těchto dokumentů můžete pořídit maximálně vtipný dárek, který snad pobaví a udělá radost. Největší úsměv ale pravděpodobně vzbuzuje na tváři prodejců těchto bezcenných potvrzení. Po celém světě se jich totiž údajně prodaly miliony. Pan Hope se jistě usmívá i ze spaní.

Pokud chcete opravdu investovat do pozemků, kupte si raději nějaký u nás na Zemi. Pozemky na prodej najdete samozřejmě i na našem serveru.

Mohlo by vás zajímat:
Jak vybrat stavební pozemek
Jak vybrat realitní kancelář


Komentáře 3

  • Bára

    říká:

    Na to jsem jednou narazila a říkala jsem si, jestli to není jen žert. Ale že to jako dárek zaujme miliony lidí? No tomu se říká obchodní nápad :D

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *