6 změn, které přináší nový podávací formulář

Se spuštěním nového podávacího formuláře na našem inzertním serveru je spojeno několik důležitých změn. Některé jsou patrné na první pohled, jiné si zaslouží aspoň drobné vysvětlení.

Nejdůležitější novinky jsou:

Jeden formulář
Zřejmě nejvýraznější změna. Odpadá volba mezi sedmi různými formuláři pro různé druhy inzerátů a inzertních médií. Na vše nyní stačí jeden formulář. Pozor na jedinou věc – po vstupu do podávacího formuláře se vám zobrazí první čtyři pole formuláře (sekce, rubrika, typ inzerátu a “charakter” inzerátu). Tyto informace potřebujeme, abychom vám zobrazili zbytek formuláře ve správné struktuře. Po jejich vyplnění uvidíte formulář celý.

Jedna stránka
Původní formuláře byly rozděleny na tři až pět různých kroků, které jste museli při vkládání inzerátu překonat. Zrušili jsme je. Všechny. Inzerát se odesílá do redakce hned po vyplnění první a jediné stránky podávacího formuláře.

Nové možnosti zviditelnění
Při podávání inzerátu, ale i po něm, můžete nově využít různých možností jeho zviditelnění. Co je nového? Službu TOP nyní můžete kromě TOP SMS zaplatit dalšími deseti způsoby. Při jiné platbě, než pomocí SMS, je TOPka levnější. Inzerát navíc můžete nově vložit do VIP pozice, nebo jej propagovat na hlavní straně serveru, v sekci i v rubrice. Pro podrobnější informace se podívejte na možnosti zviditelnění inzerátu.

Některé možnosti, na které jste byli zvyklí, již ve formuláři nenajdete:

Inzerát do novin zdarma
Inzertní noviny Avízo budeme vydávat od září 2013 zdarma. Nově najdete Avízo zdarma na 240 místech a  u 10 kamelotů na území Moravskoslezského kraje (podívejte se na seznam distribučních míst). Vzhledem k bezplatné distribuci už ale nebude možné podat do novin soukromý inzerát zdarma. Soukromý inzerát do novin je tedy ve formuláři zpoplatněn.

Inzerát jen do novin
Důvodů, proč není možné podat inzerát jen do novin, je několik. V první řadě tuto možnost již téměř nikdo nevyužíval. Vyřazením této možnosti jsme formulář výrazně zjednodušili a práci s ním urychlili. Navíc naše zkušenosti z poslední doby ukazují, že právě kombinace internetu a tištěných médií poskytne nejlepší možnou odezvu na vaše inzeráty.

Výjimku, která potvrzuje pravidlo, tvoří plzeňské inzertní noviny Inwest. Odkazy na podávací formuláře pro tyto noviny naleznete zde: www.inwest.cz.

Inzerce pod značkou
Zrušili jsme službu, která se jmenovala “inzerce pod značkou”.  Nicméně její podstata, tedy možnost inzerce bez uvedení kontaktních údajů, zůstává zachována. Stačí uvést u inzerátu jako kontaktní údaj jen e-mail. Emaily u vašich inzerátů nezveřejňujeme. Místo toho na ně posíláme odpovědi na inzerát, které mohou zájemci odeslat přímo z detailu vašeho inzerátu. Navíc oproti původní inzerci pod značkou vše probíhá bezplatně.

Výše uvedených šest příkladů není zdaleka kompletním výčtem všech změn v podávacím formuláři. Změnili jsme takřka vše. Ale toho si při podávání inzerátů jistě sami všimnete. Doufáme, že vám nový formulář usnadní podávání inzerátů a ušetří váš čas.

Pokud se vám některé změny líbí, nebo naopak nelíbí, napište nám. Buď do komentářů pod tímto článkem, nebo přímo na mail: jan.m@avizo.cz. Dejte nám vědět, co si myslíte.


Komentáře 19

  • Honza Mráz

    říká:

    Dobrý den, tuto chybu se nám nepodařilo vyvolat. Ozveme se vám na e-mail a zjistíme příčinu. Díky za upozornění.

  • Petr

    říká:

    Nejdou mi otevírat jednotlivé fotografie.Vždy se zobrazí jen první a další nelze.Co s tím?

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, rubriky jsou děleny podle charakteru nabízeného zboží nebo služeb, nikoliv podle toho, jestli jde o soukromou nebo firemní inzerci. Chápu, že to někdy může být otravné, ale komerční inzerce nás živí (soukromá je zdarma). Bez komerční inzerce by nebylo možné náš inzertní server provozovat. Tak proto to tam pouštíme. Děkujeme za pochopení.

  • Karbas

    říká:

    Otravují mě inzeráty firem mezi inzeráty soukromé.Pro je tam pouštíté.Vždyď je rubrika pro firmy.

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, ani jednu z těchto chyb se nám nepodařilo nasimulovat. Ozveme se Vám a zjistíme příčinu Vámi popsaných chyb. Díky za upozornění.

  • verm

    říká:

    Dobrý den, u nového způsobu podávání inzerátu jsem narazila na 2 SW problémy.
    1) z textu inzerátu se ztratí veškeré konce řádků (to už jsem jednou psala)
    2) chybně se nastaví příznak, která fotka je výchozí – příznak výchozí mají všechny fotky kromě té jediné, která výchozí má být.
    Musím pak podaný inzerát ještě ručně upravit, hlavně kvůli těm chybějícím koncům řádků. Jinak je zadávání jednodušší a lepší, ale holt chybička se někdy vloudí. Něco o tom vím, jsem z oboru (vývoj SW) :-)))

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, mail o stavu inzerátu obsahuje statistiky zhlédnutí inzerátu za posledních 7 dní a odkaz na možné zviditelnění inzerátu. Inzerát se nadále normálně zobrazuje (nebyl smazán ani mu nevypršela platnost), proto nejde ani obnovit. Až platnost inzerátu skončí, půjde vám podat znovu jako obvykle.

  • marie

    říká:

    Dobrý den,nemohu nebo nevím proč mi nejde opakovaně podat inzerat jak to bylo někdy.Objeví se …zviditelnění inzeratu.Děkuji moc.

  • Honza

    říká:

    Dobrý den Iveto, ozvěte se prosím na mail adam.h@avizo.cz. Společně pak zjistíme, v čem je problém.

  • Iveta

    říká:

    Dobrý den, nejdou mi vkládat fotky.

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, na rozšiřování a optimalizaci distribuční sítě stále pracujeme. Pokusíme se najít i nějaká dobrá místa v Orlové.

  • Alena

    říká:

    Dobrý den, proč nemáte žádná distribuční místa v Orlové?

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, zdá se, že nemáte v prohlížeči z nějakého důvodu zapnutý JavaScript. Pokud se Vám nepovede zapnout, ozvěte se prosím na mail: adam.h@avizo.cz. Zkusíme Vám pomoci.

  • Stáňa Kucharská

    říká:

    Dobrý den, nelze mi vyplnit políčko rubrika a bez políčka se mi neotevře celá strana k vyplnění

  • Honza

    říká:

    Podíváme se na to. Pokud to půjde, plnohodnotnou možnost „podat znovu“ do Inwestu vrátíme.

    edit 28.8.2013: Možnost podat znovu do inzertních novin Inwest jsme obnovili.

  • Málek

    říká:

    Do Inwestu se inzeráty i nadále zadávají zdarma – proč tedy není možné zadat opakování inzerátu a je nutné vkládat inzerát znova ?

  • Honza

    říká:

    Problém jsme našli a odstranili – fotky by nyní měly jít vložit všem.

  • Honza

    říká:

    Dobrý den, problém s fotkami se týká velmi malé části uživatelů (méně než 1%) a právě se snažíme přijít na to, proč. Obecně v tuto chvíli mohu doporučit vyzkoušet podat inzerát v jiném prohlížeči, případně instalovat aktuální verzi prohlížeče. Až budeme vědět více, určitě dáme vědět. Zadání okresu a města prověříme, zatím jsme s tím problém neměli. Děkujeme za připomínky, budeme se snažit o rychlou nápravu.

  • Gabriela

    říká:

    Dobrý den.Nejdou mi do inzerátu vkládat fotky a nejde mi zadat okres a město.Nevíte proč?Díky za odpověď.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *