Jak najít ten správný inzerát

Na našem inzertním serveru se zobrazují tisíce nabídek. K tomu, abyste našli pouze ty, které vás opravdu zajímají, slouží vyhledávání. Podívejme se, kde všude vyhledávání najdete a jakým způsobem jej používat.

Fulltextové vyhledávání

Nemáme sice k dispozici špičkové vyhledávací algorytmy, jako například Google, ale i přesto svůj inzerát určitě najdete. Při vyhledávání v textu inzerátů na našem serveru počítejte s výsledky, které budou v přesné shodě se zadanými výrazy.

Vyhledávač neumí skloňovat ani časovat. Umí však pracovat s diakritikou. Hledáte-li například byt na ulici Vítězná pak ve výsledcích nenajdete inzeráty, ve kterých uživatel použil např. frázi “na Vítězné ulici”, ale zobrazí se i nabídky ve kterých nebyly použity háčky a čárky. Pokud sháníte např. “balkonové dveře” najdete  ve výsledcích inzeráty, které obsahují tato dvě slova v přesném znění včetně tvaru “balkonove” a “dvere”.

Začínáte-li s vyhledáváním na domovské stránce, fulltext prohledá všechny inzeráty uložené na našem serveru. Pokud zadáte vyhledávanou frázi na domovské stránce sekce prohledává pouze danou sekci. To samé platí i pro konkrétní rubriky.

Vyhledávání v rubrikách

V rubrikách najdete možnost vyhledávání podle doplňkových informací k inzerátům. Tyto údaje zadávají inzerenti při podávání inzerce, aby usnadnili případným zájemců nalezení své nabídky.

Kromě možnosti třídit inzeráty podle lokality a typu (nabídka/poptávka), kterou najdete všude, je možné ve většině rubrik filtrovat inzerci i podle druhu zboží nebo služby. V inzerci psů nebo koček to jsou samozřejmě plemena.

V rubrikách inzerce nemovitostí nebo auto inzerce  najdete mnoho dalších doplňkových údajů, které můžete použít, abyste se dobrali k co nejpřesnějšímu výsledku. Vzhledem k velkému množství možností nejsou všechny vidět na první pohled a “rozbalí” se až po kliknutí na rozšířené vyhledávání.

Mohlo by vás zajímat:

5 nejčastějších dotazů uživatelů
Pozor na podvodné inzeráty
5 výhod registrovaného uživatele


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *