Jak funguje odpovědní formulář: Povinné údaje a neexistující e-mailové adresy

Odpovědní formuláře u inzerátů slouží k prvnímu kontaktu mezi zájemcem a inzerentem. K tomu, aby nabízená věc skončila u vás, stačí někdy jen pár slov. V některých případech se ale vyplatí dát si s odpovědí trochu víc práce. Jak by měla vypadat odpověď abyste zaujali si můžete přečíst v našem starším článku Jak správně odpovědět na inzerát.

Mimo vlastní text odpovědi, který je závislý jen na vaší fantazii a ochotě se rozepsat, musí být při vyplňování odpovědního formuláře splněno i pár technických požadavků. Bez jejich splnění by se totiž mohlo stát, že vaše odpověď k inzerentovi vůbec nedorazí.

Kontaktní údaje

Na obrázku níže je vidět, že u odpovědi můžete vyplnit svou e-mailovou adresu a telefonní číslo. Pokud necháte pole prázdná, odpověď není možné odeslat. Stačí vyplnit jeden (libovolný) z požadovaných kontaktů.

formular2       formular1

Odpovědní formulář dokáže poznat, že vyplněná emailová adresa není ve správném tvaru a na chybu vás upozorní. Bohužel ale nerozezná, zda zadaný email opravdu existuje. Stává se, že odpovědi na inzerát, u kterých uvedete neexistující e-mailovou adresu, k inzerentovi vůbec nedorazí. Odpovědi od nás sice odejdou, ale například do schránek společnosti Seznam (seznam.cz, email.cz, post.cz…) se nedostanou. I když například na Gmail taková zpráva dojde, je pravděpodobné, že serverů, které rozpoznají neexistující adresu a e-mail příjemci nedoručí, je více. Zadávání adresy proto věnujte zvýšenou pozornost, stačí překlep a vaše práce na odpovědi byla dost možná zbytečná.

Pokud z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete uvést u odpovědi svůj e-mail, nechte pole prázdné a uveďte pouze telefonní číslo. Z výše popsaných důvodů je to lepší varianta, než si vymýšlet a do pole vyplnit nějaký nesmysl. Odpovědi bez vyplněného pole Váš e-mail odcházejí z naší “noreply” (neodpovídejte) adresy, aby inzerent věděl, že má pouze volat.

Registrovaní uživatelé vidí po přihlášení ve formuláři svoji předvyplněnou e-mailovou adresu. Nejedná se o chybu a opravdu ji nevidí nikdo jiný. Jde jen o pomůcku pro urychlení vaší práce. Pokud chcete použít jinou adresu, předvyplněný text můžete klidně přepsat nebo smazat.

Pokud se vám někdy stalo, že inzerent na vaši zprávu nereagoval, mohlo to být právě díky chybně zadanému e-mailu. Doufáme, že výše uvedené informace takovým situacím pomohou předejít.


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *