5 tipů jak správně nafotit nabízenou nemovitost

Fotografie prodávané nemovitosti už jsou dnes v nabídkách na realitních serverech běžný standard. Fotky opravdu prodávají a dobré fotky mohou znamenat rozdíl mezi úspěšným a neúspěšným inzerátem.

Následující tipy nejsou určeny pro zkušené fotografy, pro které je kvalitní fotoaparát a práce se softwarem pro úpravu fotografií samozřejmostí. Ti moc dobře vědí, jak vypadá dobrá fotka. Co když ale máte po ruce pouze kompaktní foťák nebo mobilní telefon?

TIP1

Ukliďte. Na nikoho nepůsobí dobře zanedbaný byt. Vaším úkolem je prezentovat útulné a atraktivní bydlení. Proto se před focením vyplatí pořádně uklidit, případně i opravit další nedostatky jako např. popraskané zdi apod.

TIP2

Nezapomínejte na dobré osvětlení. Dávejte dobrý pozor na dostatečné osvětlení. Fotografie, kterou musí případný zájemce studovat s obličejem přilepeným na monitor, neplní dobře svůj účel. Pokud použijete blesk, nemiřte fotoaparátem proti zrcadlům, oknům nebo plochám které odrážejí světlo.

TIP3

Foťákem miřte do rohů místností. Nesnažte se “nacpat” celý pokoj na jedinou fotografii tak, že uděláte fotku ze dveří vedlejší místnosti. Udělejte raději dvě, tři fotky jeho zajímavých částí. Nefoťte proti zdi. Raději vždy miřte do rohů, pokoj bude vypadat prostornější.

U vybraných fotografií z inzerce na prodej bytů určitě sami poznáte, která je dobrá a která je ta špatná:

TIP4

Nafoťte všechny součásti nemovitosti. Fotka kuchyňské linky už je dnes samozřejmostí. Dejte uživatelům nahlédnout i na toaletu a do koupelny. Ukažte jim, že i tyto místnosti jsou v dobrém stavu. Vzhled domu je také důležitý. Perfektně načančaný byt nebo pokoj v polorozpadlé barabizně hodně ztratí na atraktivitě. Ukažte případným zájemcům, že dům vypadá dobře i z venku.

Prodej bytů fotografie z venku   prodej bytu koupelna

TIP5

Pořiďte hodně fotek. Fotografie nemusí vypadat úplně stejně na displeji foťáku a na monitoru. Nebojte se fotit stejné záběry několikrát nebo stejná místa z různých úhlů. Budete mít z čeho vybírat a zbytečné obrázky jdou vždycky lehce smazat.

Na Avízu můžete k inzerátům přidávat neomezený počet fotografií. U nabídek nemovitostí se velký počet přidaných fotek vyplatí. Zájemce si jich rád prohlédne klidně i dvacet. Samozřejmě pouze v případě, že budou obsahovat nové informace. Více fotek stejného místa asi nikoho moc nezaujme.

Pokud už máte fotky připravené, můžete svou nemovitost nabídnout k prodeji. U nás si samozřejmě můžete podat inzerát zdarma.

Mohlo by vás zajímat: Jak napsat inzerát na prodej nemovitosti, Za kolik prodat byt, 10 fotografií, které prodají vaše auto


Komentáře

  • Jiří BRABLEC

    říká:

    Dobrý den,
    Ty tam jsou časy, kdy lidé prodávaly nemovitosti mezi sebou formou inzerátů. Ať firemní, či soukromý inzerát, stejně Vám tam vleze RK pod rouškou fyzických osob, jako kupující přivedou manželku i s dětmi apod. Snad lidé ani nechtějí kupovat mezi sebou a vtahují do obchodu RK (v Brně jich působí 680) a za málo zaplatí 5% nad prodejní cenu.
    Nejen pokoutní prodejci, vždyť RK se chovají naprosto stejně.

    Zdraví BR

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *