5 nejčastějších dotazů našich uživatelů

Jak mohu upravit inzerát? Proč je můj inzerát komerční? Vybrali jsme pět nejčastějších dotazů, které chodí na náš email. V následujícím článku se na ně pokusím odpovědět.

Jak upravím svůj inzerát?

Asi nejvíce dotazů míří k úpravě podaného inzerátu. Uživatelé chtějí pozměnit text, doplnit fotografie nebo změnit cenu. Podané inzeráty mohou být upravovány pouze po přihlášení na našich stránkách. Přesný postup najdete v našem článku o výhodách registrovaných uživatelů.

Pokud jste registraci na našem serveru provedli až po podání inzerátu nebo nejste registrovaným uživatelem, rádi inzerát přiřadíme k vašemu uživatelském účtu nebo vám jej upravíme u nás. Stačí napsat požadavek na změnu na naši helpline.

Proč je můj inzerát komerční?

Za komerční inzerci považujeme firemní inzeráty, nabídky práce, placených služeb a reklamu. V těchto případech je to zcela jasné.

Podobné dotazy většinou zasílají inzerenti u kterých byl odhalen opakovaný prodej stejných věcí v určitém časovém období. Pokud někdo nabízí např. tři, čtyři a více automobilů (bytů, notebooků, mobilních telefonů…) během relativně krátké doby, nemohou být tyto nabídky považovány za soukromé.

Opakovaný prodej za účelem zisku je ze své podstaty komerční záležitost. Bez ohledu na to,  zda jste vlastníkem živnostenského oprávnění nebo o vaší činnosti nemá živnostenský ani finanční úřad ponětí.

Kde najdu odpovědi na inzerci pod značkou?

Po přihlášení najdete odkaz na své odpovědi u každého inzerátu podaného pod značkou v pravém menu Vaše Avízo – Inzerce pod značkou. Postup jak se k odpovědím dostanete je graficky znázorněn v článku o výhodách registrovaných uživatelů.

Proč nemohu najít svůj inzerát?

Inzeráty jsou u nás obvykle řazeny podle data podání od nejnovějších po nejstarší. Zejména v rubrikách s vysokým přírůstkem nových inzerátů podaná nabídka velmi rychle “padá” na další stránky výpisu inzerce. Pokud máte zájem svůj inzerát ve výpisu posunout nahoru, přečtěte si náš článek jak zvýhodnit pozici inzerátu.

Proč mi volají/píší lidé i když se můj inzerát dávno nezobrazuje?

inzeráty, kterým skončila doba zobrazování lze skutečně nalézt přes vyhledávače jako Google nebo Seznam. V detailu je jasně uvedeno, že inzerce není aktuální a nejsou zobrazeny kontaktní údaje na inzerenta. To bohužel neplatí, pokud byl telefon nebo email  uveden i v textu inzerátu. V takovém případě se obraťte na naši helpline. Kontakty z textu odstraníme.

Pokud máte pocit, že v článku jakýkoliv dotaz chybí, rád se jej pokusím zodpovědět v diskuzi pod článkem, na našich stránkách na Facebooku nebo na mé emailové adrese.

Adam


Komentáře

  • J. Helštýn

    říká:

    Proč v reality sekce: byty u poptávky není kolonka koupím …/koupím byt/. U nabídky/poptávky..jenom prodej/pronájem/dražba/výměna/spolubydlení ——–u poptávky/koupím tam není. Tenkrát to avízo – bylo přehlednější ve všech směrech.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *