3+1 způsob jak zvýšit úspěšnost inzerátu

Inzeráty jsou ve výchozím nastavení řazeny podle data podání od nejnovějších až po ty nejstarší. Obecně mají první stránky v každé rubrice vyšší návštěvnost a dalo by se říci, že s každou další stránkou návštěvnost klesá. Z toho vyplývá, že čím déle je váš inzerát na serveru zobrazen, tím méně lidí jej uvidí.

Zejména v rubrikách s velkým denním přírůstkem nových inzerátů se vaše nabídka může propadat výpisem na další stránky velmi rychle. Přitom zobrazit svou nabídku co největšímu počtu případných zájemců je klíčem k úspěšnému prodeji. Nevíte, jak toho dosáhnout? Následující čtyři způsoby zviditelnění vaší nabídky vám zaručí nejvyšší možnou účinnost inzerce.

1. Zviditelnění na celém serveru – Náš Tip

Nejvyšší zásah a nejvíc zobrazení bude mít váš inzerát v případě, že jej případný zájemce uvidí všude. Řekněme, že jste si podali inzerát s nabídkou zaměstnání. Zájemce o práci přijde na úvodní stránku a vidí vaši nabídku.

tip1

Pokračuje do sekce Práce a opět vidí vaši nabídku.

tip2

V rubrice Nabídka práce, která je jeho cílem, pak bude jednou z prvních věcí, která mu padne do oka, opět váš inzerát.

tip3

Tento model samozřejmě platí pro nabídky podané do jakékoliv z našich rubrik. V případě vyššího počtu zakoupených TIPů se s každým načtením stránky všechny na pozicích spravedlivě střídají. Díky této službě váš inzerát uvidí několikanásobně více uživatelů.

Mimo výše zmíněné tři pozice pro zobrazení TIPu se váš inzerát samozřejmě zařadí mezi ostatní nabídky v rubrice. I tam s ním můžete dále pracovat a zvýhodnit jeho zobrazování před ostatními uživateli.

2. Zviditelnění v rubrice – VIP inzerát

Přednostně přede všemi inzeráty se zobrazují nabídky umístěné do VIP pozic. V každé rubrice se před inzeráty zobrazí maximálně pět VIP pozic, ve kterých se umístěné inzeráty při každém načtení stránky spravedlivě střídají.

3. Služba TOP

TOPka posouvá datum podání inzerátu o sedm dní dopředu. To znamená, že inzerát podaný např. 1.4. bude mít datum podání 8.4. a zařadí se před ostatní inzeráty pod VIP pozice. Zároveň se o stejný počet dní prodlužuje i doba, po kterou bude inzerát na serveru zobrazen.

S každou další TOPkou se datum posouvá o kratší dobu. Druhá datum posune o šest dní, třetí o pět… Pátá a všechny další TOPky pak posouvají datum podání o tři dny.

vip

Jak služby objednat?

Je to jednoduché. Při podávání inzerátu máte možnost si přiobjednat některou z těchto služeb přímo v podávacím formuláři. Pokud se inzerát již zobrazuje, je samozřejmě možné službu objednat dodatečně. Stačí kliknout na symbol telefonu u inzerátu a vybrat si zviditelnění inzerátu, o které máte zájem.

top

+1 Informujte své přátele a známé

Na závěr jeden tip, který vás nebude stát ani korunu a přitom bývá velmi účinný. Sdílejte svůj inzerát na sociálních sítích a požádejte své přátelé a známé ať jej sdílí dále. Nebo jim pošlete svou nabídku emailem a poproste je o totéž. Lidé, se kterými máte blízký vztah, většinou mají dostatečnou motivaci vám pomoci. Vaše nabídka se tak díky tomu může nakonec dostat ke spoustě dalších lidí, mezi kterými se najde i kupec.